Puerto Madryn en Ushuaia

Categorie: Argentina
Gepost: 25.10.2008 18:42

¡Harde werkers!

Cordoba lijkt alweer een tijdje geleden. We hebben daar onze cursus goed afgemaakt en zijn doorgetrokken naar Puerto Madryn halverwege Argentinie aan de rechterkant. Een tripje van 20 uur, maar met de bussen hier waren we er zo. We zagen vanuit de bus het klimaat al een beetje veranderen. Terwijl we de tijd ´s nachts doorbrachten met wat lezen, zagen we dat alle bomen scheef zijn gegroeid door de neverending wind die keihard over de oneindige vlakten waait. Kilometers in de verte zagen we een enorme onweerswolk waarvan we sommige flitsen wel seconden lang over de leegvlakten zagen verschijnen. Fantastisch gezicht.
Eindelijk aangekomen merkte ik dat je toch wel brakjes wordt van het lange bussen aangezien ik mijn GPS in de bus had laten liggen. Achja. Ik heb zojuist de kaart weer geupdate en jullie zien geen verschil. Geen veranderingen op de site dus. Jullie kunnen gewoon onze route blijven volgen.

Puerto Madryn staat bekend om de walvissen die hier te bekijken zijn. De eerste dag hebben we een auto gehuurd en zijn we 180 km naar het zuiden gereden om een Penguinkolonie te bekijken. Op dit moment zijn ze druk met eieren bamsen en zijn er nog maar 175.000. Het feit dat dit (één van de) grootste penguinkolonies ter wereld blijkt wel wanneer de eieren zijn uitgekomen. Het aantal kan nl. oplopen tot 1.000.000. Echt fantastisch om te zien hoe die beestjes heen en weer schoffelen over de uitgestrekte verlaten stukken land langs de zee. De vrijheid die je in een auto proeft als je hier doorheen rijdt is geniaal!
We zijn daarna nog doorgegaan naar een zeeleeuwen kolonie aan het strand (yep, inderdaad meer onderkinnen dan Erica Terpstra..)

De volgende dag hebben we een tour geboekt naar Peninsular Valdéz. HET walvissen walhalla! Eerst zijn we met de bus over het schiereiland gegaan om nog meer penguins, zeeleeuwen, zeehonden, guanaco´s (wat zijn dat?!... ja precies, zo zien ze er ook uit ;)
We hebben een nacht in Puerto Piramides op het schiereiland doorgebracht. Maar 200 inwoners dus verder ook geen zak te doen. Op de dag van de tour gingen de boten de zee niet op omdat de marine de haven had gesloten vanwege het weer. Goede beslissing om dus sowieso een nacht te verblijven. Eenmaal op de boot was het NIET NORMAAL!! Het zeewater spettert in je haren, de wind blaast stevig, de boot schommelt waardoor je elkaar moeilijk verstaat. Out of the blue komt een ENORME KOP uit het water een fontijn sproeien en het enige dat je hoort is: TOENG TOENG... TOENG TOENG... je eigen hartbeat. Werkelijk onvergetelijk hoe enorm die beesten zijn, hoe kwetsbaar je je voelt als zo´n groot object onder je bootje doorzwemt. Het heeft meer meeeters dan een zwaar getroffen puber maar blijven schitterend om te zien.

Vervolgens hebben we eergister de bus gepakt naar Ushuaia. Het einde van de wereld! Ook hier zagen we het klimaat veranderen in de bus. Terwijl we bijna het zuidelijkste punt van de wereld zijn aangekomen zagen we zelfs een ´meertje´ met een hele partij Flamingo´s!.. Rare jongens, TOKTOK, die verwacht je hier ook niet. Een ritje van 36 uur gaat je niet in de kouwe kleren zitten. Nou, die heb je hier wel nodig. Gisteren hadden we niets door maar toen we vanmorgen wakker werden keken we tegen besneeuwde bergtoppen aan. Heerlijk!

Nu gaan we hier in het zuiden de nodige trips doen naar het grote natuurpark Tierra del Fuego, de eilanden af in het zuidelijkste puntje maar vandaag nog even chillen van de lange reis. We houden jullie op de hoogte!
x
Permalink

Goed geleerd is goed gedaan (Preterito Imperfecto..)

Categorie: Argentina
Gepost: 15.10.2008 21:40

¡Amigos!
Bij onze laatste post van foto´s hebben jullie al enige indruk gekregen van de verschillende wijken van Buenos Aires. Van Boca en San Telmo in het zuiden tot Palermo Viejo in het noorden en Recoleta in het oosten. Uiteraard hebben jullie ook onze chill-stek gedurende de eerste 2 dagen gezien :p Het open air concert downtown Buenos Aires was een fantastische ervaring. Met een drietal Argentijnen doken we de tram in waarna we downtown BA door de verslommerde straten zworven. De jongeren stonden honderden meters in de rij maar wij hadden de backstage tickets te pakken. Een rustige entree dus, nadat we in een lokale winkel tussen de lokalen op straat aan de cervezas hadden gezeten. Een absoluut topfeest dat je niet zomaar meemaakt.

Ondanks de meesterlijke wijze waarop we al met de Porteños communiceren hadden we besloten om een rustiek natuurdorpje op te zoeken waar we ons dialect iets aan kunnen scherpen. De eisen waaraan het moest voldoen: warm, klein, mooie uitzichten en vele animalos. Zodoende zijn we in de twee na grootste stad van Argentinie aangekomen waar we op de Uni een turboclass intensief Spaans van 1 week volgen. Het hostel hier bestaat zowat alleen uit lokalen dus oefenen kunnen we zekers!

Na een avond slaap inhalen kregen we te horen dat in een dorpje 2 uur met de bus een waar oktoberfest gaande is waar iedereen Heen Moet! Hmm.. dat slaan we natuurlijk niet af. De eerste Porteños begonnen om 10 uur ´s ochtends al met drinken en rond de lunch werden wij uitgenodigd om uit eten te gaan. Achja. Het gezegde is wel bekend: Een gegeven paard moet je niet in de bek kijken. Dat deden wij natuurlijk ook niet. Integendeel! We keken de koe recht up in de arsch! Van darmblokken tot zwarte bloeddoorlopen braadwursten en ondefinieerbare spekrotsen hebben we waarlijk genoten van deze heerlijke vleesmix van de gril... (de lekkere steaks even buiten beschouwing gelaten ;)
Zodra we met 2 dominicaansen, 2 argentijnen en 2 Australiers door de poorten van het festivalterrijn liepen kwam iedereen ons met open armen tegemoet stormen: wat een cariñosos zijn die Argentijnen toch, ging ons snel door de hersenkraker. We waren door ons hostel al op de hoogte van de gewoonte dat iedereen: man of vrouw hier een kus op de wang geeft bij kennismaking maar dit was toch wel erg bijzonder. Het konden er wel duizenden zijn die ons tegelijk tegemoet renden. Op hetzelfde moment hoorden we de hemel openkraken, flitsten de foto´s ons om de oren en voordat we het wisten stonden we in ons t-shirtje te schudden van de kou en probeerden we ons staande te houden in de rivieren die in 5 minuten tot onze knieen stonden, terwijl de lokalen ons omver beukten. Zij zich een weg banende naar de droge warme pubs waar wij vervolgens niet meer inkonden. Na 2,5 uur bibberen hebben de pullen gelaten voor wat het waren en zijn we teruggegaan. Impressive was het in ieder geval...

De vierde dag was een groots feest gaande in ons hostel waarbij wij om half 3 ´s nachts werden uitgenodigd bij een ´speciaal´ feest in Cordoba. Met dezelfde Porteños als het oktoberfest gingen we voor poging 2. In deze pub was niet 1 westerling te zien maar wel opvallend veel dames met opmerkelijke ademsappels.. Rond een uurtje of 3 snelde iedereen naar de dansvloer aangezien er een groots optreden op de planken plaats zou vinden. Zodra 3 groOOote ´vrouwen´ op het podium begonnen te brullen werd al snel duidelijk dat ze op zoek waren naar 3 kerels uit het publiek. Een van de lokalen probeerde mij het podium op te trekken maar dit soort optredens pas ik toch liever. Ramon gaf de hoop op om met z´n 2-en het podium op te springen en stond er al voordat ik doorhad wat daarna gaande was. Aangezien ik op mijn knieen nog overal overheen kon kijken en niets dan zwarte dossen haar zag, bleek dat ze in het Spaans omriepen dat ze nog een blonde jongen zochten... 328 glazige ogen kringelden mijn kant op waarop ik sneller dan het licht in de Shikodashi schoot. Lieke bood enige schutting maar de tijd ging gedurende 3 minuten nog langzamer dan het vliegtuig naar BA... Toen de show verder ging stond Ramon met zijn riem op het podium te klappen en tilde hij 1 v/d ´dames´ tegen de muur. Laten we zeggen, het was inderdaad een ´speciaal´ feest en kon niet opgeluchter zijn dat ik niet op het podium was beland.

Sinds deze 2 avonden zijn we productief tekeer gegaan en hebben we rustige dagen met Cola, veel huiswerk en een Spaanstalige profesora die de grammatica er sneller doorheen blaast dan de uitlaatgassen ons verstikt in de ´rustieke´ straten van het dorpje Cordoba.

Achja. Het klinkt wellicht wat cynisch maar een avontuur is het absoluut. Onze facebook vrienden vermenigvuldigen zich met de dag en we hebben al vele indrukwekkende verhalen gehoord over onze volgende bestemmingen.
Verder nog wat kanttekeningen:
Zaterdag vertrekken we naar Puerto Madryn om walvissen en penguins te bekijken. Onze backpack doet nu een gemiddelde walvis al drijven en de spiegels hangen hier precies hoog genoeg om de riem recht te trekken ;)

De volgende x zullen we iets minder uitgebreid verslag doen :p De eerstvolgende foto update zal waarschijnlijk na de Walvis ervaringen zijn. Tot die tijd: "We wensen ut U! :D"

Besos
Permalink
« Eerste « Vorige
1 van 2
Powered by sBLOG XHTML 1.0 Strict PHP CSS
Lokale tijd: 19.10.2018 10:25 GMT+1
Powered by sBLOG © 2005 Servous