Colombia!!!

Categorie: Colombia
Gepost: 16.04.2009 04:01

Cali was een typische stapstad waar naast stappen niet veel meer te doen was. Wij hebben overdag nog een terrasje gepakt waarbij een zwerver werd weggeboekst met een honkbalknuppel door een beveilliger, omdat hij ons iets vroeg en niet meteen wegging. Aangezien wij niet gingen stappen in Cali was onze volgende stop Salento. Een klein bergdorpje dat bekend staat om de koffie en artesanias. Samen met Travis en Lyndel (2 ozzies die we ook in Popayan en San Cipriano hadden ontmoet) hebben we eerst de koffieplantages bezocht. Een fantastische oude kerel liet ons alle trucjes van het vak zien waarna zelfs Lieke een bakkie koffie naar binnen heeft gewerkt! De volgende dag zijn we de Vallei de Cocora doorgelopen met fantastische uitzichten op de hoogste palmbomen ter wereld (tot 65 meter!). De laatste dag liet onze genereuze vriendelijk hostelowner het hostel aan ons over. We moesten overige toersten die aan de deur kwamen doorgeven dat het hostel helaas volzat. Als echte hostelowners hebben we de hele avond gerelaxed op het balkon van het hostel met uitzicht op omhoog oogbollende lokalen. Afzien... ;)

Daarna Medellin... Jullie hebben al wat foto’s kunnen zien. Ons verblijf van meer dan een week bestond voornamelijk uit lokalen ontmoeten. Ik had al eerder vermeld dat IEDERE lokaal ons van top tot teen bekoekeloerd zodra we langslopen. Stel je dan maar eens voor wat er gebeurd als je gaat stappen in een park met meer dan 100 verschillende clubs en barren dat RAMvol zit met lokalen. Zo kwamen we op een van de mooiste avonden 3 lokalen tegen tijdens de avondsnack in een hamburgertent. Niet lang daarna zaten we in hun auto op weg naar hun appartement in ‘Bevery Hills’. Aguardiente (Colombiaans Ricard/ spiritus met anijs) te drinken en salsa te dansen in de woonkamer. Hun huismonster, een 8 maanden oude slavink met meer vetrollen dan een ui aan schillen, zorgden voor genoeg contrast, waardoor we nog enigszins fotogeniek lijken op de duizenden foto’s die de Colombiaanse facebookpaparazzis namen. Na een ontbijtje kwamen we om 8.30 uur terug in ons hostel. We kunnen na een paar weken in Colombia wel zeggen dat bijna alle Colombianen erg vriendelijke, open, genereuze mensen zijn die graag hun cultuur en land met anderen willen delen.

Na een weekje stappen zijn we naar Bogota gegaan. Een paar dagen de hoofdstad verkent zijn we daarna nog een nachtje in Villa de Leyva gebleven. Een bergdorpje iets ten noorden van Bogta. De 2 ozzies van salento hadden ondertussen gemailed dat ze de Lost City track wilden doen, dus hebben we enkele dorpjes on hold gezet en zijn we doorgestuifd naar Taaganga. Een strand iets buiten Santa Marta.
Gisterennacht een vriestocht gedaan (airco in de bus van Colombia... zucht) hebben we gistermiddag heerlijk aan het strand gechilled en gisteravond de welbekende Colombiaanse reuzedikkevettejoekelmieren gegeten. Dikke vetkaaien zijn het, ter grote van een M&M met noot en smerig als een zwarte kever (ja, ik weet hoe die smaken..). Na een schorpioen uit onze kamer te hebben gepiekt konden we lekker bijslapen voor de track die morgen gaat beginnen.
We zullen de 5 daagse jungletrack lopen met Travis en Lyndel (eerder vermeld) en nog een ozzy: Viv (bekend van Mancora, Quito en Medellin). Vanmiddag hebben we nog een enorm dikke pannenkoek gebakken met zeker 15 dikke mieren erin. Voorgeschoteld aan Viv en verteld dat er rozijnen in zaten, vroeg hij zich al af waarom het zo crunchy was. Hij durfde niet te vertellen dat het eigenlijk te smerig voor woorden was, tot hij bij zijn laatste hap een dikke vette mier zag uitsteken. LOL! Ik ben benieuwd wat we de komende 5 dagen in de jungle gaan eten. We houden jullie op de hoogte!

P.S. Terwijl ik dit aan het typen ben kwam een Ier langs op zoek naar Viv. Ik had de mieren in een chocoladezakje gedaan en vroeg of hij er ene wilde proberen. Knarsend en de ruimte ingapend vroeg hij: these aren´t chocolates are they? ´Nope, they´re giant ants´. Al spugend kwijlde hij zijn weg weer terug. hehehehe. door het reizen vergeet je de tijd en had ik 1 april gemist. Toch weer goed ingehaald zo! ;)
Permalink
RJ
16.04.2009 21:53
Jij pisventje ;-)
16.04.2009 19:31
Whahaha die mieren, je plaagjesdagen dus nog steeds niet over ;) geweldig! :-)
Verhaal weer super om te lezen, ook leuk om tussen de lokalen te zitten he....?! Liefs
jurriaan
16.04.2009 10:15
Trouwens,

die bakjes koffie zien er heerlijk uit. Durf te vinden dat zelfs Lieke het lekker vond.
Er gaat toch niets boven een vriendin die ook koffie waardeert?
jurriaan
16.04.2009 10:06
Wat een nare mensjes zijn jullie. Mieren in andermans eten stoppen.

Hahaha duuu nasty minimannetjes. Ik weet in ieder geval waar mijn volgende trip naar toe is: colooombiaaa.
Powered by sBLOG XHTML 1.0 Strict PHP CSS
Lokale tijd: 19.10.2018 10:26 GMT+1
Powered by sBLOG © 2005 Servous